De Gildeslager: Ambacht met Passie!



Gildehoen

Wij hebben gekozen voor Gildehoen; een beter-leven concept.

Deze kip van het Hubbard-ras is genetisch zeer sterk en is eigenlijk de kip zoals we die kennen van zo’n 30 jaar geleden.

De Gildehoen groeit op bij een normaal dag en nachtritme en heeft veel meer (60%) leefruimte. De kuikens groeien langzaam, waardoor ze langer gehouden worden.

Door de extra ruimte die de Gildehoen heeft vertonen ze veel speels gedrag. Om dit gedrag te stimuleren staan er balen stro in de stal als speelmateriaal en wordt er naast het reguliere voer ook tarwe (van locale boeren) bij gestrooid om het scharrelen te bevorderen.

Per 1 december 2016 is Gildehoen een 100% Antibiotica vrije Hollandse kip.

Mocht er toch antibiotica noodzakelijk zijn dan worden deze kippen niet meer onder het label Gildehoen verkocht.

Het Gildehoenconcept wordt extern gecontroleerd van boer tot consument. Hiermee is Gildehoen gecertificeerd door ISACERT.

Met de Gildehoen koopt U een puur Hollands product, gezond en zeer smaakvol.


Neem een kijkje bij poelier van Berkel in Loon op Zand klik op het logo van Gildehoen >>

Afbeelding


Rundvlees

"Ons Rundvlees komt uit Twente"

Zorg voor het welzijn van de dieren

Onze koeien en kalveren lopen het grootste deel van jaar in de wei en grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

Koeien in de wei

De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals hooi, maismeel en tarwe. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees.

Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur. In een tijd waarin de consument verantwoord en gezond wil leven, past dit rundvlees bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

Mesterij

Eigen mesters houden de dieren in ruime stallen op stro. Kwalitatief hoogwaardig veevoer zorgt voor heerlijk en mals rundvlees.

Vleesvee kun je verdelen in stieren en vrouwelijk vee. De stierkalveren lopen de eerste 6 tot 8 maanden bij de moeder. Daarna verblijven ze in ruime stallen op stro. Dan begint de tussenfase, waarin de stieren zich ontwikkelen tot mooie, gerekte dieren. Als de stieren ongeveer 15 maanden oud zijn, worden ze intensief afgemest met een rantsoen van o.a. mais, hooi, tarwe, lijnzaadschilfers en aardappelen. De stieren zijn slachtrijp op een leeftijd tussen 20 en 24 maanden.

Bij vrouwelijk vee is er sprake van een andere aanpak. Vaarzen en koeien worden eerst ingezet in de zoogkoeienhouderij en lopen 's zomers met hun kalf in de wei. Wanneer ze niet meer drachtig zijn, worden ze afgemest op onze mestbedrijven. De dieren worden in open stallen op stro in circa 3 tot 4 maanden gemest. Het voer bestaat uit: mais, hooi, pulp brok, luzerne, tarwe, lijnzaadschilfers en aardappelen. Met de juiste vetbedekking worden ze vervolgens geslacht. Voor Vleesvee Integratie Twente is het erg belangrijk dat het afgemeste vee gelijkmatig over het jaar wordt geslacht. De slager neemt wekelijks ongeveer eenzelfde hoeveelheid vlees af. Dus goed mesten en goed plannen gaan hand in hand.

Assortiment

  • Prime Rib
  • Lende Biefstuk
  • Bavette
  • Staartstuk
  • Soepvlees
  • Schenkel
  • Ossenstaart
  • Mergpijpje
  • Hacheevlees
  • Sucade
  • Runderribstuk
  • Runderfilet / Entre-Côte
  • Runder Braadvlees
  • Braadlappen
  • Baklappen
  • Rosbief
  • Biefstuk
  • Kogelbiefstuk
  • Ossenhaas
  • Tartaar
  • Hamburgers
  • Rundergehakt
  • Ossentong
  • Runderrollade
  • Rib-Eye
  • Runderstooflapjes

Info rundvlees

De rundveehouderij en de mens horen van oudsher bij elkaar. Al in de 7e eeuw voor Christus hielden mensen runderen als landbouwhuisdier. Runderen waren, en zijn, belangrijke bronnen voor de mens. Ze leveren niet alleen vlees maar bijvoorbeeld ook melk, leer en andere producten.

Nederland kent twee soorten rundveehouderijen. De economisch belangrijkste is de melkveehouderij. De tweede tak is de gespecialiseerde vleesveehouderij. Deze levert hoge kwaliteit rundvlees van specifieke rundveerassen, zoals Charolais, Blonde d’Aquitaine of Limousin. Tenslotte bestaan er in Nederland kleinschalige biologische rundveehouderijen waar de runderen soms zuivel en vlees, en soms alleen vlees leveren.

Nederlandse runderen zijn wereldwijd beroemd vanwege hun kwaliteit. Nederland kent rundveestamboeken waarin alle gegevens over ouderdieren en nakomelingen vastliggen.

De Nederlandse rundveehouderij is een belangrijke economische factor. Ze vertegenwoordigt een productiewaarde van bijna 700 miljoen euro. De productieketen van het Nederlandse rundvlees bestaat uit een aantal samenwerkende schakels. Elke schakel besteedt aandacht aan het dier, de veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit.

Wroetvarkensvlees

Het Wroetvarken

Van uw slager mag u altijd iets meer verwachten. Daarom hebben wij varkensvlees op de kaart staan van het Piétrain-varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten en heeft een laag vetgehalte. Het vlees heeft ook een fijnere structuur.

Lekker wroeten en spelen

Het Wroetvarken heeft als eerste varkensketen met de wroetstal een Beter Leven Ster ontvangen van de Dierenbescherming.

Maar de Wroetstal gaat verder dan 1 ster !

De varkens hebben meer bewegingsvrijheid en de dikke laag met strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten en lekker kunnen wroeten.

Onze varkens leven in groepen van 20 tot 30 dieren, op dichte vloeren met strooisel. In vergelijking met andere stalsystemen hebben onze varkens 3x meer ruimte om te leven! De varkens kunnen onbeperkt de hele dag door hun voer opnemen en daarnaast beschikken zij natuurlijk over vers water.

De leefomstandigheden van de wroetstal helpen mee aan gezonde varkens, ze worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend bij zieke dieren, op voorschrift van de veearts. Wij streven ernaar om de staarten niet meer te couperen. De varkens kunnen naar hartenlust wroeten en hebben voldoende afleiding, zodat dit niet meer nodig is.

Dat wij goed voer gebruiken voor onze varkens, proeft u terug in het vlees.

Er wordt zoveel mogelijk voer benut uit de regio. Door het gebruik van granen geteeld in de eigen regio wordt de kringloop bevorderd. Het streven is om de mest op eigen bedrijf en in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke positieve invloed heeft op het bodemleven.

Als slager willen we u graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. Maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en uw wensen. Als slager houden we van eerlijke handel, omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. En omdat u ook wilt dat uw stukje vlees vervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs.


Assortiment

  • Varkenshaaspuntjes
  • Varkenslappen
  • Fricandeau
  • Schnitzel naturel
  • Gepaneerde Schnitzel
  • Varkensoester
  • Varkenshiel
  • Varkensbraadstuk
  • Platte Ribben
  • Hals koteletten
  • Procureurlapje
  • Rib koteletten
  • Varkensfilet
  • Varkenshaas
  • Speklappen
  • Varkenspoulet
  • Varkenslever
  • Spekblokjes (gerookt)
  • Varkensrollade
  • Verse Worst
  • Gehakt gemengd
  • Saucijzen

Klik op onderstaande afbeelding om te kijken hoe het wroetvarken leeft

Kenmerken van het wroetvarken?

  • Doorwroetprijs
  • Betere leefomstandigheden
  • Lekkerder vlees
  • Betere mest
  • Varkens zijn actiever, attenter en vertonen hun natuurlijke gedrag
  • Beter vlees

Lamsvlees

Lamsvlees is puur genieten! Wie het eenmaal heeft geproefd, wil niet anders meer.

Lamsvlees bevat veel voedingswaarden zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B. Daarnaast is lamsvlees bijzonder mager en calorie arm. Lamsvlees behoort tot de categorie "rood vlees" en helpt ons lichaam om ijzer op te nemen uit andere bronnen.

Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw, het herstellen en onderhouden van weefsels, cellen en organen van ons lichaam.

IJzer is een belangrijk mineraal dat in elke cel van ons lichaam zit. IJzer is van groot belang voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. Het zorgt namelijk voor een goed vervoer van zuurstof, levert energie en ondersteunt het immuunsysteem. Een tekort aan ijzer geeft onder andere de volgende problemen: moe en lusteloos, concentratieproblemen, minder eetlust en gevoeliger voor infecties. Lamsvlees bevat meer ijzer dan groenten en granen.

Zink in belangrijk voor de groei, voortplanting, vertering, eetlust, het immuunsysteem en het genezingsproces. Het is niet in zoveel voedingsmiddelen te vinden, maar lamsvlees is er rijk aan.

Vitamine B geeft energie, zorgt voor een scherp zicht, een gezonde heid en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Lamsvlees is rijk aan vitamine B.

Assortiment

  • Lamsracks
  • Lamsfilet
  • Lamsbout
  • Lamshaas
  • Lamsgehakt
  • Lamsburger
  • Lams entrecôte
  • Lamscarre
  • Lamsrollade

Kalfsvlees

Kalfsvlees is een bijzonder veelzijdig produkt. Het kan op vele manieren worden bereid en laat zich gemakkelijk combineren met warme en koude groenten, met pasta's, aardappelen, brood en nog veel meer. Bovendien is kalfsvlees eenvoudig en snel te bereiden. Vraag uw slager welke manier van bereiden het beste bij uw gekochte stukje kalfsvlees past.

Bereiding en behandeling van kalfsvlees

Bewaar kalfsvlees altijd op een koude plaats (max 5 ºC) in de koelkast. Vers vlees is ongeveer 2 á 3 dagen houdbaar in een goed gekoelde koelkast. Laat gehakt of gehaktprodukten niet overnachten in de koelkast, maar bereid het dezelfde dag of leg het in de diepvries! In de diepvries kunt u kalfsvlees zo'n 3 maanden bewaren. Leg het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het vlees kan chambreren, dit komt de smaak beslist ten goede. Kalfsvlees heeft een zachte smaak. Gebruik daarom niet al te sterke of overheersende kruiden, kruid en zout het vlees ook kort voor het bakken of beter zout het tijdens of na het bakken. Voor sauzen geldt hetzelfde als voor de kruiden, combineer kalfsvlees bij voorkeur met milde sauzen, zoals een room-, witte wijn- of champignonsaus. Bij kalfsvlees kunnen alle soorten (jonge)rode, witte en rose-wijnen geserveerd worden.

Assortiment

  • Kalfs Sucade
  • Kalfs Gehakt
  • Kalfs Lapje
  • Kalfs Oester
  • Kalfs Schnitzel
  • Kalfs Puntjes
  • Kalfs Fricandeau
  • Kalfs Poulet
  • Kalfs Kotelet
  • Kalfs Entre-Côte
  • Kalfs Rib-Eye
  • Kalfs Burger
  • Kalfs Gehaktbal
  • Kalfs Saucijs
  • Kalfs Vink
  • Kalfs Schenkel
  • Kalfs Botten (ideaal om bouillon/fond te maken)

Wild en gevogelte

Aanbevolen door topkoks: Botermalse Hertenrugfilet. Een sensatie voor uw smaakpapillen. Bakken net als 'n biefstukje en net zo mals als ossenhaas!

Alleen op bestelling!

Hazenpeper

Huisbereid en naar eigen recept gemaakt.

Let op! Dit product zit niet standaard in ons assortiment en is dus niet altijd voorradig. Wilt u er zeker van zijn dat dit product op voorraad is, graag een telefoontje om teleurstelling te voorkomen

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.